Kunyit Hitam DR4

Produk Kunyit Hitam DR4 Tiada Kaitan Dengan MARDI

Produk kunyit hitam DR4 yang dipasarkan oleh syarikat Volten tidak mempunyai kaitan dengan Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian (MARDI). Orang ramai diluar sana diingatkan supaya berhati-hati dan tidak tertipu dengan mana-mana pihak yang mengaku menjual Produk DR4 kunyit hitam ini ada kaitan dengan MARDI

 

Pengarah Urus Tadbir dan Perundangan MARDI Mohd Rashid Rabu berkata tindakan undang-undang akan diambil jika pihak syarikat Volten enggan menarik semua pengiklanan yang mengaitkan produk kunyit hitam DR4 dengan MARDI. Ini untuk memastikan hanya satu produk sahaja yang dikaji dan dijamin oleh pihak MARDI iaitu Produk Kunyti Hitam Black G.

 

“MARDI menafikan sebarang kaitan dengan produk kunyit hitam DR4 di pasaran dan pihak Volten telah menyalahgunakan logo MARDI pada produk pengiklanannya,” katanya dalam sidang media di sini hari ini berikutan kekeliruan mengenai produk kunyit hitam yang ditularkan melalui laman media sosial.

 

Mohd Rashid berkata pihak MARDI hanya mempunyai kerjasama penyelidikan dan pembangunan (R&D) dengan syarikat Black G Sdn Bhd dalam menghasilkan produk makanan dan kesihatan berasaskan kunyit hitam berikutan perjanjian yang ditandatangani pada 2016.

 

Pada 2018, pihak MARDI dan Black G Sdn Bhd bersetuju untuk mengkomersialkan produk hasilan (R&D) ini melalui perjanjian pelesenan teknologi di bawah jenama Black G,” katanya.

Black G Sdn Bhd tidak mempunyai kaitan dengan syarikat Volten, katanya.

 

Mohd Rashid berkata pihak MARDI turut menerima panggilan daripada pengguna produk DR4 berkaitan isu kesihatan.

 

Justeru, beliau berkata pihak syarikat Volten harus menarik balik segala promosi produknya yang dikaitkan dengan MARDI atau Black G kerana dikhuatiri ia akan mengelirukan pengguna serta demi kesihatan mereka.

 

-Sumber Berita Dari SINAR HARIAN-

 

UNTUK DAPAT KAN PRODUK BLACK G SILA KLIK GAMBAR DIBAWAH

ATAU BELI MELALUI TALIAN STOKIS KAMI YANG SAH 01156312373(EN. LUTFI)

4 Comments

 1. Rajanthiran- 0162079086

  Saya nak beli Black G liquid dan coffee

  Reply
  • Mardi Black G

   Boleh hubungi nombor berikut 01156312373

   Reply
 2. kasturi

  apa beza dr4 n mardi

  Reply
  • Mardi Black G

   Satu2 produk kajian MARDI adalah Black G sahaja, DR4 pula bukan produk kajian MARDI. Kelebihan Kapsul Black g adalah mengandungi ekstrak kunyit hitam yang tinggi 1 kapsul nisbah 10 kunyit hitam, manakala produk kapsul kunyit hitam yang lain bukan ekstrak kunyit hitam, serbuknya diproses melalui kisar sahaja bukan ekstrak.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Produk Anda
× Hubungi Kami Disini