Kopi kunyit hitam Black G

Kopi Kunyit Hitam MARDI produk Black G

Kopi kunyit hitam ialah kopi kesihatan yang sangat berkesan dan untuk kesihatan tubuh badan anda kerana mengandungi herba yang berasaskan kunyit hitam. Kunyit hitam adalah herba yang mempunyai banyak khasiat kerana herba ini dapat membetulkan sistem dalam tubuh badan kita secara alami.

 

Curcuma Caesia merupakan nama saintifik bagi kunyit hitam, ia memberikan banyak kebaikan yang menyeluruh terhadap kesihatan luaran dan dalaman. Fungsi kunyit hitam membetulkan kembali sistem dalam tubuh dan secara tak langsung menyelesaikan menyelesaikan masalah dalam tubuh badan. Disebabkan itu kunyit hitam mempunyai pelbagai khasiat yang wajib anda tahu kerana ia adalah rahsia penawar 1001 masalah kesihatan dan pelbagai penyakit. Bagi merawat segala masalah kesihatan anda, memakan kunyit hitam begitu sahaja adalah sangat mustahil, memasaknya dalam masakan pula tidak setiap hari anda akan memakan menu yang sama.  Perkara yang paling mudah adalah meminum kopi kunyit hitam.

 

Ciri-Ciri Kunyit Hitam MARDI

 • Mengandungi anti oksidan yang tinggi, anti depression, anti kuman, anti keradangan.
 • Meningkatkan sistem ketahanan badan
 • Berfungsi menyelesaikan pelbagai penyakit yang merbahaya.
 • Dikatakan mampu menghindar dan melawan masalah penyakit melibatkan alam ghaib.
 • Meningkatkan daya ingatan
 • Spesis tumbuhan liar yang sukar ditemui dan sukar untuk ditanam kerana memerlukan penjagaan yang rapi.

 

Kopi kunyit hitam ialah kopi pra campuran yang dicampur bersama kunyit hitam atau tumbuhan yang juga dikenali sebagai Curcuma Caesia.  Kopi kunyit hitam ini sangat sesuai untuk para lelaki dan juga wanita. Kopi ini merupakan keluaran Black G dan juga kerjasama MARDI. Syarikat ini sebuah organisasi mengeluarkan produk berasaskan kunyit hitam dengan hasil kajian saintis MARDI.

Kopi kunyit hitam ini semestinya mendapat siji HALAL dari JAKIM, selamat malah telah terbukti dapat membantu ramai pengguna menyelesaikan pelbagai penyakit.  Kandungan utamanya tidak lain dan tidak bukan adalah kunyit hitam. Mari kita lihat khasiat kunyit hitam terhadap kesihatan anda.

Khasiat Kunyit Hitam MARDI | Kandungan Utama Kopi Kunyit Hitam

 1. Anti Oksidan Yang Tinggi

Kunyit hitam mempunyai kandungan vitamin dan mineral yang sangat tinggi anti oksidannya.  Anti oksidan yang tinggi menjadikan kulit dan badan anda mendapat oksigen, tenaga serta zat yang membolehkan kulit kelihatan lebih cantik dan sihat, begitu juga dengan tubuh badan.

 

 1. Meningkatkan Antibodi

Antibodi atau daya tahan badan dapat ditingkatkan dengan khasiat kunyit hitam. Sebagai tumbuhan herba yang juga digunakan sebagai rempah ratus, kunyit hitam membekalkan tenaga dan kekuatan kepada anda yang mempunyai masalah daya tahan badan lemah dan mudah mendapat penyakit.

 

 1. Merawat Penyakit Kronik

Kunyit hitam sangat kaya dengan pelbagai khasiat.  Ia bersifat anti radang, anti inflamasi, anti kanser dan dikatakan sebagai penyembuh penyakit kronik.  Dengan kajian pakar, kunyit hitam terbukti dapat merawat pelbagai jenis masalah dan penyakit kronik seperti ketumbuhan, sakit sendi, sakit kusta, gatal-gatal, kanser, migrain, kencing manis, kencing kotor dan lain-lain lagi.

 

 1. Memulihkan Masalah Haid Kronik

Masalah haid selalunya terjadi pada kaum wanita setiap bulan.  Ada segelintir wanita yang mengalami masalah haid kronik di mana senggugut akan menyebabkan kesakitan yang sangat teruk sehingga tidak dapat bangun dan menjalani rutin harian seperti bekerja dan sebagainya. Namun, ada juga yang mengalami masalah haid seperti haid tidak berhenti dalam tempoh yang lama dan sebagainya.  Kunyit hitam merupakan herba yang membantu mengatasi masalah haid kronik wanita.

 

 1. Merawat Luka Dalaman

Luka dalaman akibat daripada eksiden, tumpah darah, gugur, pendarahan dan sebagainya dapat diatasi dengan kunyit hitam ini. Selain itu, luka-luka yang anda alami seperti jerawat, bisul dan lain-lain juga akan dapat dirawat dengan baik.  Paling mengejutkan, anda yang mempunyai luka kencing manis juga dapat mengurangkan kesakitan bersama kunyit hitam. Ia sangat hebat dalam merawat luka dalaman anda.

 

 1. Melawan Penyakit Secara Semulajadi

Kunyit hitam bersifat berupaya mencegah dan menghilangkan segala bakteria dan kuman ataupun virus yang menjengah ke dalam tubuh badan anda. Mengambil kunyit hitam secara berterusan membolehkan virus tersebut dicegah sepenuhnya.  Selain itu, kunyit hitam juga berfungsi melawan penyakit secara semulajadi dengan mudah dan pantas.

 

 

 

 

Kebaikan Kopi Kunyit Hitam MARDI Untuk Kesihatan Anda

Kunyit hitam telah diformulasikan menjadi kopi pra campuran yang sangat berkhasiat, sedap, selamat dan halal diminum. Secara khasiat dan kelebihannya jelas dapat dirasai dan dinikmati.  Terdapat banyak kebaikan kopi kunyi hitam untuk kesihatan anda.

 

Anti Stress Dan Hilangkan Tekanan

Stress berlaku disebabkan kerja, masalah peribadi dan lain-lain lagi.  Minuman kopi kunyit hitam ini dapat menghilangkan stress dan tekanan pada diri anda. Kesihatan anda juga tidak lagi terganggu.

 

Anti Oksidan Yang Tinggi

Kopi kunyit hitam berfungsi menghalang dan mencegah radikal bebas daripada menguasai tubuh badan dan sel-sel badan anda.  Dengan itu, penyakit dapat dicegah dengan mudah.

 

Mencuci Darah Dengan Lancar

Kopi kunyit hitam dapat mencuci darah dengan lancar dan bersih.  Darah perlu dicuci bagi memudahkan perjalanan dan pergerakan darah ke setiap organ, tisu dan bagi memastikan saluran darah tidak tersumbat.

 

Menguatkan Daya Tahan Badan

Daya tahan badan yang lemah akan mudah untuk mendapat penyakit dan sukar sembuh daripada sebarang penyakit.  Kopi kunyit hitam dapat menguatkan daya tahan badan dan mempertahankan sistem pertahanan badan. Anda tidak mudah untuk terkena jangkitan, sakit selsema, deman dan sebagainya.

 

Anti Penuaan

Kopi kunyit hitam juga menjadikan wajah dan rupa paras seseorang itu nampak berseri-seri dan lebih muda. Anda juga akan kelihatan awet muda dan garis-garis halus dan kedutan di wajah akan semakin berkurangan.

 

Menghilangkan Kolestrol

Kolestrol atau lemak dalam tubuh badan akan hilang dengan mudah sekiranya anda mengamalkan minuman kopi kunyit hitam.  Kopi kunyit hitam akan mengawal kolestrol di dalam darah. Kolestrol ini juga yang selalunya menyebabkan jantung atau saluran darah anda tersumbat, khasiat kopi kunyit hitam ini membantu anda menghapuskan kolestrol dan membaiki saluran pembuluh darah dengan lebih baik lagi.

 

Cara Pengambilan Kopi Kunyit Hitam MARDI

Anda boleh membancuh kopi kunyit hitam ini dengan sukatan sachet yang disediakan. 1 bungkus sachet boleh dibancuh di dalam cawan anda.  Minuman ini boleh diminum pada bila-bila masa terutamanya di siang hari dan waktu malam kerana ia bukanlah seperti makanan tambahan supplemen kesihatan dan sebagainya.  Ia adalah kopi minuman yang kaya dengan khasiat kunyit hitam. Anda akan merasa tindak balas kopi ini dengan baik kerana ia tidaklah mengganggu sistem pembuangan anda secara drastik tetapi ia berfungsi memudahkan sistem pembuangan dan penghadaman anda.  Rasanya juga enak dan sedap.

 

Kopi Kunyit Hitam MARDI|Kaedah Alternatif Yang Berbaloi

Kopi kunyit hitam yang mempunyai 1001 kebaikan ini juga berperanan sebagai rawatan alternatif bagi membantu dan merawat mereka yang mempunyai penyakit kronik seperti kayap ular, kencing manis, kanser usus dan lain-lain lagi.  Manfaat Curcuma Caesia ini juga sangat berbaloi dan bernilai melebihi daripada kopi-kopi pra campuran yang lain.

Selalunya, kopi-kopi pra campuran lain berharga RM 35 untuk sekotak, tetapi kopi kunyit hitam ini berharga RM 79 sahaja.   Kini, promosi yang dijalankan bagi kopi kunyit hitam ini membolehkan anda memiliki kopi ini serendah RM50 sahaja. Ia sedikit agak mahal 2 kali ganda daripada kopi yang lain kerana ia adalah kopi asli yang berasaskan Curcuma Caesia iaitu herba kunyit hitam yang amat jarang untuk ditemui.  Semestinya ia sangat berkesan merawat segala jenis penyakit.

Untuk dapatkan Kopi Kunyit Hitam MARDI, Black G sila Klik Gambar di bawah atau whatsapp 01156312373.

4 Comments

 1. BIJOT Pasok

  Masalah SLE boleh bantu ke

  Reply
  • Mardi Black G

   Ya boleh

   Reply
 2. Nordin Hj Md Arbak

  Brp harga sekotak?

  Reply
  • Mardi Black G

   RM120 sekotak termasuk postage. Boleh wasap nombor ini 01156312373. Barang sampai baru bayar.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Produk Anda
× Hubungi Kami Disini