Healing Crisis 1

Healing crisis atau tindak balas produk

Apa itu Healing Crisis?

Healing Crisis terjadi apabila kita mengambil produk kesihatan atau makanan tambahan pada pada peringkat awal. Tindak balas ini merupakan petunjuk bahawa tubuh badan kita mengalami masalah tetrtentu dan tindak balas ini berlaku disebabkan proses pemulihan yang berlaku dalam badan kita selepas pengambilan produk kesihatan tersebut. Hasil daripada proses pemulihan inilah yang menyebabkan rasa tidak selesa atau sakit yang disebut sebagai tindak balas atau healing crisis. Tindak balas ini berlaku apabila tubuh badan kita yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh hasil dari pengambilan pemakanan tambahan.

Demam

Berdasarkan Healing Law Of Cure

Healing Crisis
Healing Crisis

Menurut ‘Hering’s Law of Cure’, Healing crisis merupakan proses penyembuhan bermula dari dalam ke luar, dari kepala ke badan di mana kita akan nampak tanda-tanda seperti ada penyakit tertentu keluar. Sekiranya badan kita 100% sihat, kemungkinan besar kita tidak akan rasa apa-apa apabila mengambil makanan kesihatan ini. Sebab itu bagi mereka yang sudah biasa makan makanan kesihatan tidak akan mengalami sebarang masalah apabila mengambilnya.

Sebenarnya tindak balas yang dialami itu bukanlah kesan sampingan tetapi adalah proses penyembuhan yang baik untuk tubuh badan dan menandakan supplement yang anda makan itu menunjukkan tindakbalas yang baik. Sebab itu anda tak perlu berasa gusar atau takut apabila timbul rasa tak selesa atau sakit ketika mengambil sebarang produk kesihatan. Sebenarnya tindak balas yang berlaku ini merupakan tanda yang boleh memberitahu kita apakah atau bahagian badan manakah yang sedang mengalami masalah di dalam badan kita.

Jadi mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah-muntah dan sebagainya.

Bagaimana Cara Untuk Kurangkan Kesan Healing Crisis

Okaylah saya bagi contoh. Bila kita nak kurangkan karat dan kelodak dalam air tu, kita akan alirkan air yang banyak. Macam tu jugalah bila kita alami healing crisis. Kita perlu minum yang banyak untuk memastikan healing crisis yang kita alami itu berkurangan. So, kalau anda alami healing crisis selepas pengambilan produk kesihatan, amalkan minum air dengan kadar yang banyak sekurang-kurangnya 3L sehari. Insya allah, kesan yang anda alami itu akan berkurangan. Healing crisis bukan penanda anda tidak serasi tetapi adalah petanda yang bagus kerana tubuh badan anda bertindak balas dengan vitamin yang anda makan.

Anda juga boleh mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran untuk mengurangkan kesan healing crisis kerana dapat membekalkan serat supaya toksin boleh dikeluarkan melalui najis.

Sekiranya ada baru mengamalkan vitamin ni boleh ambil dengan kuantiti yang sedikit bagi kurangkan healing crisis tu.

Proses penyembuhan berbeza bagi setiap orang. Ada yang 2-3 hari, berminggu dan ada juga berbulan-bulan

Anda mungkin berminat untuk baca ini Penemuan saintis MARDI yang berkesan untuk mencegah pelbagai penyakit moden. Sila kilk sini https://mardi-blackg.com/halia-hitam-mardi-pilihan-terbaik-untuk-anda/

2 Comments

 1. Nur Helena

  Bagaimana pengambilan produk ini bagi org² yg sdg memakan ubat dari doktor/hospital?

  Reply
  • Mardi Black G

   Sila jarakkan 1-2 dengan ubat doktor atau supplement lain

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
Produk Anda
× Hubungi Kami Disini